Torghandel? He He

userpic129902

Äntligen har en utomstående människa (som inte tillhör sekten av inbitna, nöjda Arvikabor) reagerat på hur den s.k. torghandeln med grönsaker ser ut i verkligheten … Han skriver i en insändare i Arvika Nyheter bl.a. – hur kan Arvikaborna godkänna det urusla sortiment av frukt och grönsaker som säljs på torget? Som sommarbesökare i Arvika kommun skäms jag!  Han är, förutom kvalitén på sortimentet upprörd över att det inte finns någon som helst tillgång på sommarens primörer som ex. rödbetor gröna bönor mm.
Och han har helt rätt! Med tanke på vad säsongen erbjuder så finns ingenting, det är ruskigt tråkigt upplagt, fula pappkartonger och backar. Vad hände med att ögat köper? Sen har han såååå rätt i kommentaren- Dessutom förundrar det mig att personalen/ägarna hyser en sådan tråkig attityd till kunderna. Man förefaller mest vara till besvär för för att avbryta de diskussioner och meningsutbyten man har sinsemellan … Med lite sund konkurrens tror jag inte nuvarande handel skulle överleva en dag.
Tänk vilken skillnad det skulle vara om torghandeln i Arvika bestod av  mer värmländska matprodukter så att det blev lite mer som en marknad? Idag är det ju förutom ovan nämnda produkter mest handarbete, fula joggingoveraller och sockerstinna småkakor …
Den 4 augusti börjar Bondens Marknad i Karlstad och pågår sedan varje lördag under augusti. Väl värt ett besök med tanke på utbudet av de närodlade produkter som finns att tillgå. Tyvärr är den marknaden ochså tråkig vad gäller upplägg men man kan ju inte få allt …

I´ll be back

//Mabel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s