Pizzaproblem i Arvika? Undra varför …

 image0011

Arvika kommuns miljöstab har gjort en undersökning på alla pizzerior i kommunen för att kontrollera den hygieniska standarden. Och det gick ju sådär …

Vid första (oanmälda) provtagningstillfället uppvisade endast två av de fjorton pizzeriorna prov som var utan anmärkning. Två av 14? Det togs fyra-fem livsmedelsprov på varje pizzeria på samma typ av ingredienser, för att få ett jämförbart resultat.

Det är restaurangägarens skyldighet att arbeta förebyggande och se till att kunden får mat som man inte riskerar att bli sjuk av. För att detta ska uppnås krävs att företagaren har ett egenkontrollprogram som är anpassat till verksamheten och som följs noggrant (dessa program är alla anställdas mardröm att hålla på med).
Men på pizzeriorna som översvämmar Arvika så bryr man sig tydligen inte alls, och varför ska man göra det när den ansvariga för utredningen uttrycker sig som följande :
– Totalt sett är resultat et av kontrollen inte direkt lysande, säger miljöskyddsinspektören. Inte direkt lysande??? 37,5%?? 
(Det togs 64 prov i första omgången och av dessa bedömdes 24 stycken dvs.37,5 procent som godtagbara med anmärkning). 
Men hon var nöjd och tyckte att den uppföljande kontrollen gick bättre … Det tror väl faan det när pizzeriorna vet att dom kommer tillbaka

Jösses, miljö och hälsa i Arvika Kommun är en saga för sig …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s