Höstviner och dumpade köttpriser

 

RAIMAT VINA 32 Cabernet Sauvignon

Det är ju definitivt höst nu, så vässa smaklökarna och prova ett kanonvin!
Raimat Viña 32 Cabernet Sauvignon, supergott höstigt matvin till framför allt grillat kött och mustiga grytor. Även den perfekta partnern till hårdostar och vitmögelostar. Kostar 95:- och har artikelnummer 12762.
Detta är ju ett passande tillfälle att lägga några kronor extra på ett bra vin då vi konsumenter under hösten kommer att få kraftigt dumpade priser på ”finkött” … dvs. inte den äckliga flintasteken som dom flesta har tryckt i sig ”en masse” under sommaren.
EU har släppt på importreglerna så det kommer att bli mer sydamerikansk entrecote och oxfilé i köttdiskarna.
Köttimportföretaget North Trade spår att priserna på entrecote kommer att ligga runt 100-lappen/kg och oxfilén för under 200:-/kg.  Orsaken sägs vara att importen från Sydamerika ökar och det blir mer kött på marknaden vilket dumpar priserna.
Visst kan det brasilianska köttet vara mört och ok men, kan man så tycker jag nog att man ska försöka hålla sig till svenskt kött, sen är det ju alltid plånboken och inte smaken som styr så det vet man ju hur det kommer att bli …

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s