Svinigt?

on

Är det inte lite lustigt hur vi reagerar på vad som publiceras i tidningarna? Nu är det dags för de svenska nassarnas väl och ve. Precis i tid till julen så ”läcker” djurrättsaktivister ut bilder på plågade och vettskrämda grisar och då börjar alla ”örja” om hur synd det är om de svenska grisarna. Hur i h-vete tror ni att det alltid varit här i vårt perfekta jantelagsland? Det finns väl ingen som på allvar kan gå omkring och tro att en gris vars filé säljs för 79 spänn badar spa och blir kliad på ryggen? Man får vad man betalar för och ingen som någonsin har smakat på kött från en glad, inte sönderstressad och välmående gris skulle gå i närheten av smörjan som reas ut till fantasipriser …
Märkligt är det ochså att alla tycks ha glömt skriverierna om de danska grisarnas vidriga förhållanden som var på tapeten för ett halvår sen. Då skulle all dansk, billig fläskfilé bojkottas. Och visst, det skedde under ett par veckor sen var det glömt … den är ju så billig! Nu är det den svenska julskinkan som ligger under luppen och nästan aaaalllla kan tänka sig att avstå julskinkan. Ja tjena, vänta tills matindustrin går samman och sänker priserna närmare inför julen så blir det nog annat ljud i skällan. Sen inför nyår så kommer svensk  fläskfilé att reas ut ”en masse” och den kommer att stå på mångas middagsbord igen och alla skriverier är glömda …  Är det inte konstigt hur människans minne kan laboreras med? Snacka om hyckleri.   Svenska Dagbladet skrev en notis för ett par dagar sedan om att Ryssland drar in exporttillståndet för flera svenska köttanläggningar. Det pga inspektioner på svenska anläggningar under maj och juni. Bristerna var så omfattande att tills felen åtgärdadt så stoppas exporten. Det ni! Inga större tidningsskriverier om detta så tills det sker så kan vi ju fortsätta äta vårt perfekta svenska kött …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s