Sydafrika storsäljare på Systembolaget

7451

 

Sydafrika, Italien, Australien, Spanien och Frankrike – där har du de länder som säljer mest vin i Sverige.
Sydafrika är klart störst, över 20 procent av marknaden har man enligt statistik från Systembolaget. Ja, vadå, säger du, vad är det som är så nytt med det? Ja, det är är inget som är nytt – inte idag – men tänk hur otroligt snabbt det har gått. Hade någon sagt för 10 år sedan att Afrika skulle stå för en femtedel av våra inköp på Systembolaget så hade nog de flesta skrattat och skakat på huvudet. Sydafrika? Visst!  Och betänk detta, i år är det VM i fotboll i… just det, Sydafrika. Tror ni det kommer matta vår längtan efter vin från Afrika? Knappast… Dessutom positionerar sig Sydafrikanska vinindustrin starkt genom att utveckla alternativa förpackningar för vin och därmed minska koloxidutsläppen vid transporter. So go for SouthAfrican wines!
En alltid pålitlig favorit är Roodeberg från Western Cape. #7451 för 87:-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s