Hade ricotta (italiensk färskost) kvar i en burk, tillsammans med riven parmesan och oregano blev det en supergod burgare!
Stek en stor gul lök tillsammans med en klyfta vitlök på medelvärme, bara så att den blir mjuk och blank. Ställ åt sidan.
Blanda ca 400 g nötfärs med ett ägg, ca 150 g ricotta, 2 dl riven parmesan och en kruka oregano (har du en kruka basilika ochså så blir det ännu bättre). Rör ner löken, 2 msk kalvfond och salta och peppra rikligt. Forma till biffar och stke för fin yta på medelvärme i några minuter på varje sida. Lägg i ugnsfast form, häll i två dl varmt vatten och en klick smör. Ställ in i ugnen på 150 g i ca 10 minuter. Pensla skyn på burgarna, skeda gärna lite i pastan ochså. Mums!
Nu har du saftiga burgare som är perfekta till pastan och någon typ av kall, krämig ost- och vitlökssås …