Älskade Spaghetti!

Gjorde middag till några vänner ikväll med bl.a. min favvo – Spaghetti med knaperstekt rökt sidfläsk, ruccoola och parmesan, underbar smakkombination!

Skiva rökt sidfläsk (helst värmländskt från Hemgården). Knaperstek. Koka spaghetti al dente, häll av i durkslag. Värm god olivolja och en klick smör i grytan, salta och peppra med färskmalen svart- och vitpeppar i oljan så att det tar smak. Lägg i det knaperstekta sidfläsket och hetta upp ordentligt. Dra grytan från spisen, häll i spaghettin och rör om. Hyvla i massor med parmesan och smaka av! Funkar även bra om du vill göra en kall pastasallad med ex. Farfalle, men låt då sidfläsket rinna av på hushållspapper.

3 kommentarer Lägg till

 1. Malin K skriver:

  Låter gott! Men varför värmländsk gris? Vi bodde i Sälboda i fem år, där har de 3500 grisar. Såg inte EN enda gris på hela den tiden, de får inte gå ut. Så mig spelar det ingen roll om grisen är från Värmland eller inte, det är ingen bättre djurhållning här! Visst, de följer vår (sjuka) djurskyddslag…

  1. thefoodfactory skriver:

   Malin, kul att du svarade och visst har du rätt. Det finns tusentals grisar här i Värmland som är precis lika misshandlade som de flesta grisar här i världen faktiskt är … Det här är lite av en ”moment 22”-grej. Tanken är ju att få så många som möjligt att köpa kött mm av lokala bönder för att de ska få lite klirr i kassan! Får de det så kommer de ju att få in lite pengar på att behandla sin djur väl.Problemet idag är ju att alla bara styrs av priset och små bönder (typ m 3000 grisar) har ju inget att sätta emot den industristyrda marknaden som bara styrs av kvantitet. Ett stort problem som det förhoppningsvis kommer en lösning på snart!

   1. Malin K skriver:

    Det är bara det att INGEN kan ha 3000 grisar på ett humant sätt (=utevistelse). Och det finns ju andra sätt att försörja sig på. Känner jag grisbönderna rätt så kommer de inte att släppa ut grisarna för att de får mera klirr i kassan, de gör det inte förrän de måste (enl lag). Tyvärr är det så verkligheten ser ut. Därför äter jag nästan aldrig griskött, bara om jag vet att de gått ute. Jag kan inte förstå varför det är ok att ha grisar inne, att ge dem elstötar m m. Behandlar man hästar och kor på detta sätt blir det ramaskri (med all rätt!). Men grisar spelar ju ingen roll tydligen..? Lösningen på problemet, som jag ser det, är ju att folk börjar äta mycket mindre griskött. Och, som du säger, att höja priset rejält samt införa en djurskyddslag värd namnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s