Mumsig mârtensmacka

on

Mumsig macka

Eftersom jag var för lat för att rulla frikadeller till kålsoppan så stod jag med ett paket fläskfärs (som jag egentligen inte gillar men är för snål för att slänga) i kylen igårkväll. Det fanns i stort sett inget annat i kylen, jag hade doftat på vinboxen och var hungrig, då kom jag på att jag hade Persillade.

Det är någon processad typ av krydda som består av salt, vitlök och persilja, godare att göra själv med färsk persilja men nöden har ingen lag. På 10 min hade jag fixat till skitgoda ”köttbullar” (låter bättre än sanningen dvs. fläskbullar …)
Blankstekte rödlök, vitlök och gräslök, blandade i färsen, hade i ett ägg och en herrans massa salt, peppar, persillade och några droppar av min oumbärliga Worcestershiresås, det blev faktiskt skitgott.Smaksättare
När jag var klar var jag inte hungrig längre så jag tog ett glas vin till istället så idag blev superfrukost med en god macka med ”köttbullar”, rödlök och en stor klick majjonäs … smarrigt!
Bra grund inför mârtenslunchen som ska spisas på hotellet. Ryktet säger att Mabel kommer ochså …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s