Arvikamärten – härlig hemvändarhelg

Arvikamârten – härlig hemvändarhelg
Trots att jag själv inte är härifrån så har jag många vänner som man träffar på Märtenshelgen och då på samma plats som alltid, Hotellet! Varje år är det samma procedur, belamrat med glada människor där det känns som att alla känner alla. Det tar hur lång tid som helst att ta sag fram, man måste stanna hela tiden och prata, so nice!

Mindre nice är då att ingen på hotellet verkar fatta att dom förlorar en massa försäljning genom att inte sälja. Sitter man på uteserveringen så är det ingen som vill gå ner och handla för det tar sååå lång tid. Att ha servering vid borden funkar ju inte i praktiken, men varför inte göra extra ölbarer? Där kan man bara hiva ut flasköl och glasvin till ett jämnt pris för smidighetens skull, ingen kortbetalning, bara jämna pengar. Sedan är det ochså ett stort misstag att stänga ett par timmar inför kvällen när försäljningen når sin höjdpunkt. Biig mistake. Visst kan man stänga köket ett par timmar för att förbereda inför kvällen, men man stänger inte baren vid en sådan tidpunkt när det står fullt med köpkraftiga gubbar och tanter och dreglar efter mer … 
Detta gjorde att man fick styra kosan till The Roof, bröderna har iallafall fattat att det är svårt att sälja något om man inte har öppet. Trevlig stämning, massor med folk och vi fick ett bord med bra service från en kanontjej som (till skillnad från många andra) var som klippt och skuren för jobbet som servitris. Hela tiden uppmärksam och trevlig, kollade upp minsta grej, perfekt! Med tanke på den stökiga (men glada) stämningen och ljudnivån är det ett under att någon kan vistas där inne över huvudtaget!
Då kommer vi ju till min specialité och det är att bedöma maten! Denna gången blev jag som vanligt inte besviken, det är för mig ett fenomen att priserna kan ligga på denna nivå kontra vad du får på tallriken, horrible!  Det värsta är att många tycker att det är jättebra och jättegott? Jag får trösta mig med att allt är relativt och att man då inte direkt har något annat att jämföra med …
Lägger man ner såpass mycket pengar och energi på snygga, välformulerade menyer samt en glassig hemsida så är det ju viktigt att dom håller vad dom lovar. Ett tips kan ju vara att kockarna typ smakar på det dom kör ut … ?

I´ll be back
//Mabel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s