Julbord

Mabel

 

Julbordet på Bryggan var riktigt bra! Börjar bli ruskigt jobbigt att gå på restaurang när jag inte direkt får något att anmärka på … men eftersom jag är ganska nitisk så hittar jag snart något …

 

Det kalla var vackert upplagt på skitsnygga skifferplattor och det var ett väl planerat upplägg. Många variationer av olika goda laxar, skinkor och salami. Supergott faktiskt!
Det varma var ok, ruskigt god Jansson med en härlig sälta (oftast är Jansson inte tillräckligt salt, de flesta verkar tro att ansjovisen är så salt i sig att det räcker, men har man inte tillräckligt med ansjovis i så blir den ju heller inte tillräckligt salt).  Det andra varma var som sagt ok (förutom ribsen som faktiskt var torrare än vad jag själv är), lite tråkigt och med noll fantasi nedlagt på dekoration som på de flesta julbord tyvärr. Dessertbordet var jättebra med bl.a. pannacotta i glas /per person. Snyggt! 
Vad ska jag då gnälla på? Som vanlig dryckespriserna men det får vila. Idag är det söndag,  Ellie & Byron är på besök från Texas så vi ska till kyrkan …
Ellie & Byron

 

 

Julbordstankar

I moderna tider är det faktiskt tillåtet att inte ha snapsglasen och snapsen i frysen, det tar bort all smak från brännvinet men det kanske är meningen …?

Fruktsmakande cider till julmat?

Vem f–n har bestämt att det ska finnas bruna bönor på det varma? Ingen äter dom och det står alltid en orörd skål på värmeplattan med en torkad hinna

Brysselkål. Brysselkål?

Varför är aldrig det varma dekorerat? En stor energi läggs ned på att göra vackra, dekorativa fat med skinkor och lax, men det varma? Värmeplattor med tråkiga skålar/formar där prinskorvar, revbensspjäll och pyttesmå, överstekta  köttbullar fylls på till bristningsgränsen?

Hur kan man tycka om rödkål?

Norrmännen gillar tydligen brunsås till det varma. Så varför kan inte vi ha, typ, en gräddsås gjord från skyn av köttbullarna till det varma? Skulle ”piffa” till det mesta …

Det är helt ok att ha lite sky och pensla över revbenen emellanåt för att hindra uttorkning

Fruktsallad. Varför? Äter man den för att lindra ångesten över det man redan tryckt i sig? Det står dessutom alltid en stor skål med vispgrädde vid sidan om … hmmm, weird

I´ll be back for New Year
//Mabel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s