Glad God Gris

Glad gris

 

Dags för julskinka!

Eftersom ingen längre ”har tid” att koka eller ugnssteka julskinkan så kommer det ständigt nya, färdigkokta varianter.
För din egen skull, för smaken, lägg några kronor extra!  Det är inte ofta vi äter julskinka så det är väl spenderade pengar även om det känns ”svindyrt” med 150:- kilot om du kan köpa för 49:- kilot. Men, som vanligt, du får vad du betalar för”
Det viktigaste är ALLTID råvaran, dvs. att grisen haft det bra och är ostressad, därefter saltning och tillagning. Visst kan en del misslyckas med tillagningen även av bra råvaror men det krävs jobb …
Jag har provat Änglamarks ekologiska färdigkokta, Coop, 149:- kilot, den var supergod. Blev glad när jag såg i Aftonbladet att även deras panel hade gett den högsta betyg med omdömet ” Saftig. Ger mersmak. Fint marmorerad och fin färg”.  Prova!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s