Vinprovning behöver inte handla om att på kortast möjliga tid rabbla så många svåra och komplicerade ord som möjligt. Inte heller om att analysera huruvida det är färska eller multna höstlöv som känns i doften. Inte heller om vinet är blålila eller bärigt rött , inne på systembolaget kan du ändå inte se färgen på rödvinet, flaskan är ju grön. Sen kan det ju faktiskt vara trevligt om vinet finns att köpa på Systembolaget ochså …
När man provar vin använder man sig av sina sinnen – syn, doft, smak – men faktiskt även känsel och hörsel. Och eftersom våra sinnen är fullkomligt subjektiva finns det inga rätt eller fel.
Mitt mål är att du ska känna dig bekväm när du handlar vin och när du kombinerar mat och vin till dina gäster. Nästa gång du kliver in på Systembolaget kanske du vet betydligt mer om vad du är ute efter för vin – trots att favoritvinet råkar vara slut.
8-10 personer, varje provningstillfälle tar ca 1.5 timme.
Vinglas, vattenglas och ev. karaff tillhandahålls av FoodFactory.
Vi provar 4 olika viner vid varje tillfälle
Pris per person 300:- inkl.moms och några små, goda tilltugg som framhäver vinet.
VINPROVNING GRUND
– En enkel genomgång av tillverkning, smak och doft
– Länder och olika klimat
– Vad är min personliga smak? Hitta din favoritdruva
– Druvan och dess betydelse
– Systembolaget och dess smakklockor, hur tyder man dessa?
– vad ska jag tänka på för att få bäst valuta för mina pengar när jag handlar vin?
– Har etiketten någon betydelse förutom att den är snygg att se på och färgglad?
– Mat och vin i kombination, en omöjlighet att lära sig?
www.foodfactory.se
Cathrin Mattsson 070 – 965 32 91