
Min passion för pesto känner inga gränser …
Passar till allt. Nästan i allafall.
Olivoljans betydelse kan ej underskattas, inget billigt tjafs från Lidl.
Rosta 50 g pinjenötter i het panna.
Finriv ca 100 g Parmegiano Reggiano(namnet på det vi i Sverige allmänt kallar parmesan), eller en bra Grana Padano (kopian).
Ta ca 2 dl av en god olivolja och kör i mixer tillsammans med nötterna, osten, en klyfta vitlök och 2 krukor basilika.
Smaka av med lite salt. Voilá, där har du den perfekta smaksättaren!
Underbart gott att vända runt pastan i eller som tillbehör till det mesta. Gör gärna en dubbel sats, håller sig bra 2-3 dgr i kylskåp!
Ta ca 2 dl av en god olivolja och kör i mixer tillsammans med nötterna, osten, en klyfta vitlök och 2 krukor basilika.
Smaka av med lite salt. Voilá, där har du den perfekta smaksättaren!
Underbart gott att vända runt pastan i eller som tillbehör till det mesta. Gör gärna en dubbel sats, håller sig bra 2-3 dgr i kylskåp!