Passion för pesto

Pesto
Pesto

Min passion för pesto känner inga gränser …

Passar till allt. Nästan i allafall.
Olivoljans betydelse kan ej underskattas, inget billigt tjafs från Lidl.
 
 
 

Rosta 50 g pinjenötter i het panna.

Finriv ca 100 g Parmegiano Reggiano(namnet på det vi i Sverige allmänt kallar parmesan), eller en bra Grana Padano (kopian).
Ta ca 2 dl av en god olivolja och kör i mixer tillsammans med nötterna, osten, en klyfta vitlök och 2 krukor basilika.
Smaka av med lite salt. Voilá, där har du den perfekta smaksättaren!
Underbart gott att vända runt pastan i eller som tillbehör till det mesta. Gör gärna en dubbel sats, håller sig bra 2-3 dgr i kylskåp!
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s