Pizza Party!

Pizza chorizo

Vilken enorm skillnad det är på att göra egen pizza istället för att köpa färdig!
Det är enkelt och går så snabbt att göra om man ex. köper färdig deg (ja, jag ska ju vara en duktig tant och göra egen deg men ibland lyser bekvämlighetens lampa även över mitt huvud …).

Det kan ibland faktiskt gå så långt att jag använder den färdiga tomatsåsen som följer med. Men inte
utan en del förbättringar som tabasco, worschestershire, chiliflakes och en massa oregano(torkad på vintern, annars givetvis färsk).
Ärligt talat är den pinsamt smaklös och en löjlig produkt som inte ens borde få finnas … men är man lat och låter sina smaklökar ta del av denna smörja så bör man dock smaksätta den extra enligt texten ovan.

Köper du färdig deg och gillar tunn, krispig pizzabotten så gör du lätt två pizzor av den färdiga degen! Klipp itu på mitten, dra/kavla ut till önskad tjocklek och lägg på ett bakplåtspapper som du penslat in med olja. Pensla sedan på rikligt med tomatsås och lägg på dina favorittoppingar. Jag är väldigt noga med att inte lägga på för många olika ingredienser (det gör man ofta när man är hungrig), vilket tyvärr resulterar i en stor, degig skapelse. Och använd INTE någon färdigriven ”ost” (gå inte på den bluffen).
Min favvopizza består av salami/chorizo, jalapenos, mozzarella och rikligt med finriven pecorino och lite Parmegiano Reggiano eller Grana Padano. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s