
Nu tar vi fram grillen för snart är det vår! Man måste ju va´ positiv …
Fänkål är något jag är dålig på att använda, varje gång jag använder den i matlagningen så undrar jag varför glömmer jag denna godbit? Nåja, det tål att utredas men jag måste säga, till nästa gång du tänder upp grillen kan jag varmt rekommendera att grilla den som ett tillbehör till nästan vad du än kan tänkas grilla.
Grillad fänkål med timjan och citron
4 pers
2 fänkål
1 dl extra virgin olivolja
1 kruka timjan (gärna citrontimjan)
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 knippe bladpersilja
salt
färskmalen svartpeppar

Dela fänkålen på längden och skär bort den grova ”mittstocken”.
Skiva den och lägg den i en bunke där du blandat olivolja, skivad vitlök, repad timjan, saften och skalet från en citron samt rikligt med salt och peppar. Låt den gärna dra några timmar. Grilla den på hög värme några minuter på varje sida och servera den med citronklyftor, olivolja och gärna lite extra flingsalt. Dekorera med lite persilja på toppen.