Grillad kyckling med persilja och citron

Halv grillad kycklingSåå gott och enkelt! Underbara kära kyckling.

Dela en hel, färsk kyckling i två halvor.
Rör ihop rumsvarmt smör med en knippa persilja, finhackad vitlök och saften och skalet från en citron.
Gnid in kycklinghalvorna med olivolja samt ordentligt med färskmalen svartpeppar och salt, tänk på att krydda helt runt om. Lossa och lyft försiktigt skinnet och peta in smöret under, även vid låret och vingen. Grilla på hög värme med skinnsidan neråt så att skinnet blir knaprigt, nästan lite bränt. Vänd och grilla klart på indirekt värme (sätt en form under kycklingen när du grillar skinnsidan så droppar lite smält smör ner, det använder du till att pensla kycklingen med,), eller laga  klart i ugnen på 125 grader. Grilla gärna citronhalvor och droppa över både på grillen och när kycklingen serveras. Citronerna blir underbart goda, nästan söta när man grillar dem.
Pensla på med det smälta smöret, servera med en god sallad eller ingenting mer än en klick Hellmans majjo och en bit bröd. Mums!

En kommentar Lägg till

  1. thefoodfactory skriver:

    Reblogga detta på the Food Factory och kommenterade:

    Väl värt att publicera igen …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s