Underbar rosmarin

 Vilken fantastisk rosmarin jag har i min trädgård!

Den växer så det knakar trots den taskiga sommaren (eller kanske just därför …?). Rosmarin är en av mina favvoörter, den är underbar tillsammans med ex. mortlade fänkålsfrön och färskmalen svartpeppar till fläsk eller lamm.

Just nu får den spela huvudrollen som aktör i dressing till en lite mer bitter salladssort, ex. endive (som man gärna kan grilla lite först för att få fram lite sötma). Finhacka rikligt med rosmarinblad, pressa en vitlöksklyfta och blanda runt tillsammans med en god balsamvinäger, flingsalt, färskmalen svartpeppar. Vänd runt salladen och droppa över lite olivolja.
Dem här salladsdressingen är magisk, det är något mellan rosmarin och balsamvinäger som klickar …

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s