Gorgonzolapolenta

on
Grillad polenta med gorgonzola
Grillad polenta med gorgonzola

 

Grillad polenta är ett festligt tillbehör till middagen istället för den vanliga pastan eller potatisen! Lättlagat och underbart gott!

Fräs finhackad schalottenlök och vitlök i en klick smör i en stor kastrull så att den blir mjuk. Häll på 7,5 dl hönsbuljong och vispa ner 1,5 dl polenta. Låt småkoka under omrörning ca 6-7 minuter. Rör ner ca 100 g gorgonzola så att den smälter och häll ner smeten i en vattensköljd form, använd gärna slickepott och jämna till. Beroende på hur tjocka eller tunna bitar du vill ha så väljer du formen, ska man ha som tillbehör till middag kan man ju ha lite tjockare bitar, ska de bara vara ett smaskigt tilltugg till drinken så blir de godast om de är ganska tunna.
Ställ kallt och låt stelna (detta kan du göra dagen innan om du vill). Skär så stora bitar du önskar och lägg i grillpannan på hög värme några minuter på varje sida (har du ingen grillpanna går det utmärkt att använda vanlig stekpanna och steka i en klick smör på hög värme för lite färg)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s