Så underbart gott och enkelt och kan användas till det mesta!
Ugnsbaka tomaterna (soltorka är lite svårt i detta klimatet …) och få fram gömda smaker som inte känns annars!
Häll ca 1 dl extra Virgin olivolja och 1 dl balsamvinäger i botten på en ugnsfast form, skiva två vitlöksklyftor fint och blanda i. Lägg i två askar coctailtomater, salta och peppra med färskmalen svartpeppar och rör runt tomaterna. Strö på en nypa strösocker över tomaterna. Riv bladen från en kruka basilika och blanda ner. Droppa över lite olivolja och ställ in i ugnen på 125 grader i ca 1 timme. Ta gärna ut formen efter ca 1/2 timme och ”tryck till” tomaterna så de öppnar sig, ställ därefter in dom igen. Riv gärna över mer basilika när tomaterna är färdiga.
Detta är sååå gott! Vänd ner nykokt tagliatelle och ruccola och du har en härlig pastarätt! Eller ät bara som det är. Eller ha som grund till olika salladssorter. Eller mixa och ha som bas till en underbar sås med goda köttbullar.
Detta ska jag testa när jag ”skördar” mina tomater på balkongen! Har massor!!!
Åh vad härligt att ha tomater på balkongen! Ja du måste prova detta, du kommer att älska det!