Mumsig färskpotatis

on

Finfin färskpotatisSåå gott och såå enkelt!

Koka ett gäng färskpotatisar nästan färdiga och låt ånga av ordentligt. Skiva två stora vitlöksklyftor tunt. Hacka den gröna blasten från sommarlök och dra bladen från en kruka rosmarin (salvia är också gott).
I stekpanna på hög värme med en skvätt olivolja och en stor klick smör, lägg i potatisarna och mosa, tryck till dem lätt med en gaffel. Salta massor med flingsalt och vrid över en hel del svartpeppar. Låt ligga så att det blir en knaprig stekyta innan du vänder dem, lägg därefter i löken och örterna så att alla smaker kommer fram (det är gott när det nästan är lite bränt …)! Vill du festa till det ytterligare så finriv parmesan eller ännu hellre Pecorino över. Har du kvar av potatisarna dagen efter så blanda ner ruccola, ringla över en god olivolja så har du en mumsig sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s