Brygghäng

on

Bord på den vackra terassen, 25 grader varmt ute, trevlig personal, trevliga gäster och härlig stämning! Kunde inte vara bättre. Eller? Jo, hur kan köket vara så slarviga? Eller bryr dom sig inte? Med priser på 275 spänn för en ryggbiff och 295 spänn för en plankstek så kan man ju i alla fall kräva att lite tanke finns bakom både råvara, tillagning och upplägg!

När det dessutom är ”räkfrossa” så är ju inte direkt köket sååå upptagna med att laga mat då de flesta äter räkor, kall sås och bröd. Det mest irriterande är att det är så typiska  ”jag -bryr-mig-inte-typ-fel …”.
Verkligen synd, utbudet i denna lilla staden är ju inte så stort och sommartid vill de flesta sitta i hamnen, både lokalbor och turister så varför slarvas matens betydelse för helhetsupplevelsen bort?

WP_20130724_001
Supertrevlig och välformulerad meny … men den håller inte vad den lovar

 

 
WP_20130724_002
Visst grillar man med Jospergrill på 400 grader, men kanske inte så länge? Och köttet kanske ska få vila sig fram till rätt innertemperatur? Jag beställde min ryggbiff medium rare (då kan man åtminstone ha en förhoppning om att den i alla fall är medium). Tyvärr såg tallriken ut såhär när den kom ut, 3 brända kantbitar som var medium well, smöret smält och hade skurit sig mot skyn, dessutom var potatisen knappt tillagad.

WP_20130724_003
Såhär såg kycklingen ut. Tyvärr torr, helt smält smör och otillagad potatis

 

 

WP_20130724_005
Planksteken må vara en klassiker, men oxfilén alldeles bränd och välstekt. Däremot, icke att förglömma, underbar duchessepotatis, kanske inte så mycket smak av ramslök men vacker färg och perfekt sälta, supergott! Tillbehören med Bea och bacon gjorde också sitt till.

 

WP_20130724_008
Trevlig vinlista!
Men glöm bort Jacob´s Creek för 329 spänn …! Lägg till enbart en dryg 100-ring och få Ornellaias Le Volte” för 469 kronor, Halleluja! Eller, Il Proprio Sangiovese för 389:-!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s