Kryddiga kycklingben

Kycklingben är en lite undanskuffad del av kycklingen som oftast hamnar på efterkälken efter filén och det är lite orättvist tycker jag.

De blir supergoda och saftiga om de bara tillagas med lite tanke och kärlek … 🙂 Perfekta att servera som ett tilltugg tillsammans med en öl eller ett glas vin!

1 kilo kycklingben/drumsticks
30 gr smält smör
2 msk honung

1 tsk kanel
1 msk spiskummin
2 msk cayennepeppar
2 msk lökpulver
2 msk grovmalen svartpeppar
1 nypa salt

Sätt ugnen på 180 grader. Rosta Kanel, spiskummin och cayennepeppar i torr panna på medelvärme. Låt svalna och blanda med de andra kryddorna. Smält smöret tillsammans med honungen på låg värme. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form och pensla runt om med lite av smörblandningen. Strö över kryddmixen och tryck in i kycklingen runt om. Ugnsbaka i ca 40 minuter, ta ut var 10 min och pensla på med smörblandningen. Njut med en chilidippa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s