Parmesansmör

002

Trots att jag alltid sitter och mumsar på parmesan hade jag en stor bit i kylen som var på väg mot sälla marker och det kändes ju lite onödigt. Visst blir kanterna på osten utmärkta till att riva ner i köttfärssåsen, men en bit på ca 500 g kan ju användas på ett smartare sätt …

Ta fram en bit smör så det får bli rumsvarmt, vispa så det blir mjukt och smidigt (helst med elvisp men det går givetvis bra med gaffel). Finriv parmesan och rör ner i smöret, smaka av med lite salt och färskmalen svartpeppar. Jag har massor med parmesan i, nästan så att smöret blir lite ”grynigt”, då får du så mycket smak!! Ha en skål med smöret i kylskåpet och använd till allt! Vänd runt pastan i en klick, lägg en klick på köttbiten, bre på mackan, blanda med bitar av mozzarella och gör toast, blanda med färska örter. Gör mycket av smöret och frys in i smörpapper så kan du bara ta fram en bit när andan faller på …!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s