Ljuvliga ”leftovers” …

on

003

Mot all förmodan så blev det lite kött över efter fredagens allhelgonamys med fondue, hemgjorda pommes, kalla såser och mozzarella-parmesanbröd!
Detta räddade min lördagsmiddag på ett enkelt sätt, dessutom blev den lite nyttigare än fredagens då köttet blir så fantastiskt gott att man bara behöver en liten sallad och en bit bröd till så är man nöjd. det är det som är det fina, har man bra kött från glada djur så behöver man egentligen inte tjafsa med en massa marinader och dylikt, köttets egen smak är en upplevelse i sig!

009Ta fram köttet en halvtimme innan det ska tillagas, salta och peppra, droppa över lite olivolja och sedan rikligt med Worshestershiresause och Tabasco Habanero. Vänd runt så att smakerna kommer in i köttet.  Gör en god sallad, jag tog ruccola, spenat, några coctailtomater som jag saltade, pepprade och droppade över lite vit balsamvinäger. Lägg i skål och droppa över en riktigt god olivolja samt ett par skedar kapris.
Värm en stekpanna på hög värme med en klick smör. Stek köttet snabbt, (har du entrecote och ryggbiff som jag hade så räcker det med någon minut, det är viktigt att pannan är riktigt het). Lägg därefter köttet på en skärbräda och låt vila under folie ca 5 minuter. Servera tillsammans med sallad och en bit bröd. Mums!

 

012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s