Härliga halloumi

on

001
Halloumi har en förmåga att (i allafall hos mig) glömmas bort och det är ju en miss!

Kanske det har att göra med att den inte kan förberedas utan smakar som allra bäst när den äts direkt från grillen! Då är den som mest krämig och smakar sådär underbart ”ostigt”!
Den är ju väldigt salt så att krydda den med torkad timjan eller chiliflagor bryter sältan och blir supergott!. Skär i centimetertjocka skivor och pensla osten  med en god olivolja på båda sidor (pensla gärna även grillen/grillpannan) och krydda med din favvokrydda! Grilla sedan på hög värme några minuter på varje sida, använd en stekspade så att skivorna inte går sönder. Servera genast! Jättegott till köttbiten. i salladen eller på mackan! För att inte glömma på burgaren …!
Zetas äkta cypriotiska Halloumi och äkta grekiska feta finns denna vecka som erbjudande på Coop Extra 35:- för 2 stycken så passa på!

Halloumi – Den cypriotiska osten är Cyperns nationalrätt och den är oerhört populär här i grilltokiga Sverige. Den är gjord på ko-får eller get och dess populära egenskap, att den går att grilla utan att den smälter beror på att ostmassan upphettas innan den formas och läggs i saltlaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s