Pasta from heaven

 

Pasta rosmarin

Tänk att så få ingredienser kan trolla fram såna smaker? Den här pastan äter man gärna utan något annat till, det behövs inte.  Bästa vardagsmiddagen, går fort att laga och är så enkelt.

 

Koka stortelli rigati (eller annan pasta) enligt anvisningarna på paketet. Finhacka under tiden en näve rosmarinkvistar, även stjälken och finriv rikligt med parmesan. Häll av pastan i ett durkslag (spara ett par dl. av pastavattnet). Lägg en stor klick smör i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja. Salta med flingsalt, rikligt med färskmalen svartpeppar, ha i en msk torkad rosmarin plus den finhackade färska och en pressad vitlöksklyfta. Låt stå och småputtra någon minut så att smakerna kommer fram. Ha i en skvätt balsamvinäger och lite pastavatten så att det blir en simmig sås. Ha i pastan och rör runt så att den blir varm, smaka av, späd med mer pastavatten om det behövs (pastan ska inte vara vattnig, den ska vara smörig …)! Servera genast tillsammans med mer parmesan.

smörstekt rosmarin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s