Höst. Soppa. Polenta. Gorgonzola.
Polenta- och gorgonzolasoppa
1,5 liter hönsbuljong (2 tärningar)
1 stor gul lök, finhackad
1,5 dl polenta
ca 200 g gorgonzola
1 klick smör
2 dl grädde
Några kvistar gräslök
Salt
Färskmalen vitpeppar
Fräs löken i en stor klick smör så den blir blank och mjuk i en stor kastrull, häll därefter i buljongen och polentan i lökfräset och koka ca 6-7 minuter. Sänk värmen och smula ner gorgonzolan. Rör om tills den smälter och häll i grädden. Smaka av med salt och lite färskmalen vitpeppar. Späd med mer buljong om det behövs.
Servera genast tillsammans med parmachipsen och klipp över lite gräslök
Parmachips
Sätt ugnen på 150°C. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan i ugnen 10-15minuter beroende på skivornas tjocklek. Låt svalna på plåten.