Gräddig kycklinggryta perfekt vardagsmat!

Kycklinggryta PicMonkey

De flesta grytor såhär i vintermörkret brukar vara på buljong och göras med nötkött, och då helst högrev, men denna gången valde jag att använda kyckling istället! Dessutom var jag sugen på grädde med lite ost så då blev det här perfekt!

Kycklinggrytan är snabb, enkel och funkar perfekt att göra när man kommer från jobbet! Ska det gå fort är det bra att krydda med torra kryddor förutom salt och peppar, ta dina favoritkryddor, jag valde torkad oregano och rosmarin som blir bra tillsammans med parmesanen och grädden! Gnid bara in kycklingbitarna med salt och peppar, vänd sen runt i rapsolja och gnid in de andra kryddorna. Var noga med att kycklingen är rumstempererad när du ska bryna den så att den inte kyler pannan och börjar koka istället.

I receptet skriver jag salami och det föredrar jag för en lite mer bla bla smak men på bilden är det chorizo i grytan för det var vad jag hade i kylskåpet, och det gick bra det också! Milanosalamin jag har med i receptet finns på Lidl.
Skär filéerna på snedden i centimetertjocka bitar, då är de lätta att tillaga  då de i stort sett bara behöver brynas snabbt för att sedan bli klara och ge smak till grädden på slutet.

Blir det över kan man dagen efter tillsätta standardmjölk och göra en god soppa, tillsammans med svamp, broccoli, även koka potatis och lägga i för en mer matig soppa

Gräddig kycklinggryta med parmesan
4 pers

800 g kycklingfilé

5 dl grädde
150 g parmesan
200 g Milanosalami
1 stor gul lök, finhackad
3 klyftor vitlök, finhackade
1 kruka basilika
Persilja (kan uteslutas)

Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka strimlor på snedden. salta och peppra ordentligt och vänd runt med rapsolja. Krydda med ex. torkad oregano och rosmarin och tryck in kryddorna runt om. Låt stå framme så att kycklingen är rumstempererad innan du ska bryna den.
Bryn kycklingbitarna runt om på ganska hög värme, ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Bryn salami, lök och vitlök och häll i grädden, låt koka upp och stå och puttra ca 10 minuter. Rör ned parmesanen och smaka av med salt och peppar. Red med maizena om du vill ha lite tjockare sås. Lägg i kycklingen så den blir varm och lägg i basilikan.
Servera med tagliatelle eller ris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s