Bookmaker for brunch!

Bookmaker toast


Jag tror bestämt jag fortsätter min ”mission” att inte skriva om julmat i december. Precis som sagt förut, så finns det ett otal recept och förslag i de flesta tidningar nu, dessutom har nog många av er varit bjudna med jobbet på julbord på någon av Arvikas alla krogar där ni fått inspiration.

I år är verkligen Arvikaborna bortskämda med det stora utbudet av vackra och välfyllda julbord som alla Arvikas krogar och hotell erbjuder, så här finns massor av inspiration och tips att hämta! December är ju månaden då det mesta handlar om julklappar och julmat men men, det är en kort period och det finns alltid plats för tips om annat!
De långa julbruncherna brukar ju njutas med rester från julbordet och oftast även en liten snaps men denna gången blir ju ledigheten lång så det finns nog tid för en bookmakerlunch också! Även till den går det utmärkt att ta en snaps!

Den klassiska bookmakertoasten kan nog varieras i oändlighet, det enda jag hittat är att den skapades på Irland. Recepten är otaliga och jag tror jag har rätt i att alla recept har en sak gemensamt och det är pepparrot! Färskriven pepparrot ger det där lilla stinget och blir otroligt gott tillsammans med dijoncremen! Jag valde att servera äggulan i skalet men vill man kan man ha massor av riven pepparrot på toppen och där göra en liten urgröpning och lägga i äggulan.
Vissa säger att ryggbiff är det enda rätta, andra entrecote och det är en smaksak, jag valde min favorit och det är ju entrecote! En riktigt välmarmorerad entrecote är så smakrik och behöver bara kryddas med rikligt med salt och peppar då de andra ingredienserna (trots att de är så få) ger massor av smak!
Jag använde rustik baguette som ger något att tugga på! Ett gott surdegsbröd är en annan variant.
Baguetter

SMAKLIG SPIS!

Bookmakertoast My Way
4 personer

4 tjocka skivor bröd
ca 600 g entrecote (2-3 biffar)
1 rödlök, skivad
2 dl riven pepparrot
4 blad romanescosallad
4 äggulor
Salt
Färskmalen svartpeppar
Olivolja

Dijoncrème

2 dl crème fraiche
1 dl Hellmans majonnäs
4 msk dijonsenap
1 msk kapris
1 msk honung
Salt
Rör samman ingredienserna till crèmen, smaka av med lite salt. Låt stå under tiden du tillagar toasten så att smakerna ”hittar” varandra och smaka av igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s