#jul #godis #vitchoklad #nougat #rostadmandel

 

Julnougat I

Gottigaste godiset!
Kallar det för julgodis men det behöver minsann inte var jul för att mumsa i sig detta!

Rosta skållad, hackad mandel (eller flarn).  Smält lika delar vit blockchoklad och Odense nougat separat i vattenbad eller micron. Sprid ut på plåt med bakplåtspapper med nougaten underst och sen den vita (snabba på med den vita, den stelnar innan du hinner blinka så låt den stå i vattenbadet när du smetar ut nougaten). Strössla över massor av rostad mandel och låt stå kallt ett par timmar så den stelnar. Bryt i bitar och njut. Förvara kallt.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s