Pippi på Panko

Favorit i repris!

the Food Factory

Panko 007

Panko är ett jäst vetebröd som är torkat och strimlat till tunna luftiga brödflingor och ger ett resultat som är mil ifrån ”vanlig” panering. Finessen med Panko är att flingorna släpper ifrån sig fettet efter stekning eller panering och därför får man en krispig knaprig yta. Finns på både Konsum och ICA så gå in och köp, vardagsmaten varieras på ett enkelt OCH väldigt gott sätt!

Smaksätt med din favoritkrydda eller använd som den är, gott att strö ovanpå potatisgratäng eller en lasagne för knastrig yta! Panera fisk, kyckling, fläsk, nöt, grönsaker, det är bara att välja. Här har jag panerat kycklingfilé med mina favoritsmaker till pankon, torkad timjan, vitlök, svartpeppar och en generös mängd med finriven parmesan.

Panko 004Vänd först i vetemjöl, sen uppvispat ägg och slutligen i pankon så att hela biten är täckt.

Panko 006Stek på hög värme/fritera eller ugnsstek så att pankon får fin färg och blir…

Visa originalinlägg 69 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s