Grillad kyckling

Väl värt att publicera igen …

the Food Factory

Halv grillad kycklingSåå gott och enkelt! Underbara kära kyckling.


Dela en hel, färsk kyckling (helst Brösarps).
Rör ihop rumsvarmt smör med en knippa persilja, finhackad vitlök och saften och skalet från en citron.
Gnid in kycklinghalvorna med olivolja samt ordentligt med färskmalen svartpeppar och salt. Lossa och lyft försiktigt skinnet och peta in smöret under, även vid låret och vingen.
Grilla på hög värme med skinnsidan neråt så att skinnet blir knaprigt, nästan lite bränt. Vänd och grilla klart på indirekt värme (sätt en form under kycklingen när du grillar skinnsidan så droppar lite smält smör ner, det använder du till att pensla kycklingen med ) eller i ugnen på 125 grader. Grilla gärna citronhalvor och droppa över när kycklingen serveras. Citronerna blir underbart goda, nästan söta när man grillar dem.
Pensla på med det smälta smöret, servera med en god sallad eller ingenting mer än en klick Hellmans majjo och en bit bröd. Mums!

Visa originalinlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s