Javisst, kräftor kan man ju äta året om men augusti känns som den ”rätta” kräftmånaden …
Prova den här saffransdippan så blir din kräftskiva en succé (givetvis går det bra med färdig majjo, välj då Hellmans)!
Saffransdippa med rostad vitlök
Majonnäs
2 äggulor (rumstempererade)
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl rapsolja
Salt och peppar
Blanda senap, vinäger och äggulorna.
Tillsätt sedan oljan – först en droppe olja, sedan försiktigt droppvis resten av oljan.
Rör hela tiden. Efterhand tjocknar röran till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar
2 påsar saffran
1 rostad vitlök (paste
1 hel chili (finhackad utan kärnor)
1 msk chiliflagor
1 tsk cayennepeppar
Salt
Färskmalen svartpeppar
Rör ner saffran, kryddor och vitlök i majonnäsen, låt stå ca en kvart och smaka sedan av med salt och peppar. Droppa gärna i några droppa citron för en balanserande syra!