Redan dags för kräftor?!

Javisst, kräftor kan man ju äta året om men augusti känns som den ”rätta” kräftmånaden …
Prova den här saffransdippan så blir din kräftskiva en succé (givetvis går det bra med färdig majjo, välj då Hellmans)!

saffransdip

 

Saffransdippa med rostad vitlök

Majonnäs
2 äggulor (rumstempererade)
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl rapsolja
Salt och peppar
Blanda senap, vinäger och äggulorna.
Tillsätt sedan oljan – först en droppe olja, sedan försiktigt droppvis resten av oljan.
Rör hela tiden. Efterhand tjocknar röran till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar
2 påsar saffran
1 rostad vitlök (paste
1 hel chili (finhackad utan kärnor)
1 msk chiliflagor
1 tsk cayennepeppar
Salt
Färskmalen svartpeppar

Rör ner saffran, kryddor och vitlök i majonnäsen, låt stå ca en kvart och smaka sedan av med salt och peppar. Droppa gärna i några droppa citron för en balanserande syra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s