Dags att skörda dina örter!!

Eller? Du kanske inte har några i trädgårdslandet? Det är lugnt, det har inte jag heller …

WP_20150905_15_31_59_Pro

Däremot har jag en fantastisk timjan i kruka som växt till sig jättebra under ”sommaren” (hmm) och då gör jag den här supergoda ”degen” som kommer att bli din favorit! Bara att ta fram ur frysen och hyvla/skära några skivor för att få ett knaprigt örttäcke på kyckling, kött eller fisk!
Passar perfekt att göra med timjan, rosmarin och bladpersilja som är lite ”kraftigare”.

 

WP_20150905_15_49_47_Pro 1Mixa dagsgammalt vitt bröd med kylskåpskallt smör, riven parmesan och en massa färsk timjan till en ”degklump” som du lägger på dubbel plastfolie

 

 

 

 

 

 

WP_20150905_15_53_14_Pro

Vira in i plastfolien, forma sedan degen som en rulle  och frys in. Därefter är det bara att skära bitar, eller hyvla med osthyvel, och lägga sommarsmak på kött, fisk eller kyckling för ett knaprigt örttäcke. Mums!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s