Knaprigt örttäcke till fredagskycklingen

Den här ört/smör/bröd och oströran ger din kyckling himmelska smaker …


PicMonkey Collage ram kyckling II

 

 

 

Serverar du dessutom tillsammans med pommes som vänds i timjan och finriven parmesan så blir middagen en höjdare!

Ta färska kycklingfiléer som du saltar och pepprar ordentligt och vänder runt i rikligt med torkad timjan. Låt gärna ligga några timmar innan du ska tillaga den. Stek runt om i smör så att kycklingfiléerna får fin färg. Lägg i en ugnsfast form och lägg några skivor med ”oströran” på varje filé. Ställ in i ugnen på 125 grader. När kycklingen har en innertemp. på ca 65 grader så sätt ugnen på grill 250 grader och sätt upp plåten så att oströran får fin färg och blir knaprigt god …

(recept på röran finns på bloggen under ”skörda dina örter”)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s