Glögg. Cheddar. Chili.

Det här är mingelkvällens Rolls Royce! Jag fick receptet från Carina i charken på ICA Palmviken och jag tackar och bugar ödmjukast …

gloggmarinerad-cheddarost-719359

 

 

 

 

 

 

 

 

 

150 g cheddarost (långlagrad, fråga i charken efter bästa sorten)
Skalet från 1 apelsin
1 dl glögg
2
msk olivolja
4 färska dadlar
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk chiliflakes

Gör marinaden dagen innan så hinner smakerna ”sätta sig”, tärna osten och lägg i marinaden ca 1 timme innan den ska serveras. Rör samman glöggen med olivoljan och apelsinskalet. Dela, kärna ur och strimla dadlarna. Blanda dadlarna, persiljan och chiliflakesen med glöggmarinaden. Låt stå i kylskåpet över natten. Häll marinaden över osten och vänd runt. Låt stå i rumstemperatur minst 1 timme.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s