Perfekt Pasta

Inte ofta det händer men ibland så …

Kan inte låta bli att tipsa er om en av mina absoluta favoriträtter vad gäller pasta just nu, fick det av en kompis när vi var i LA och det är ett ganska typiskt amerikanskt ”homemade” sätt att tillaga maten, väldigt enkelt, väldigt smart och väldigt gott! Den här pastan är underbart god bara att äta som den är, annars blir det supergott (och lite nyttigare kanske …) om du kokar med broccoli eller spenat. Eller någon annan favvogrönsak.

crude-spaghetti-close-up_449-19323094

 

Vitlöks- och parmesanpasta

4 personer

4 portioner spaghetti eller linguine
4 vitlöksklyftor, finhackade
7 dl kycklingbuljong
3 dl standardmjölk
1 dl grädde
2 msk smör
Salt och färskmalen svartpeppar
100 g finriven parmesan
1 kruka basilika

Ta en större kastrull/panna, sätt på medelvärme, ha i lite rapsolja och bryn vitlöken några minuter, den ska bara bli blank, passa så att den inte bränner. Häll i kycklingbuljong, mjölk, grädde och smöret i pannan. Rör runt tills smöret smälter och allt är blandat. Salta försiktigt och peppra rikligt. Låt koka upp och ha i pastan. Rör om ordentligt och se till att pastan är täckt av vätskan (ha i lite mer mjölk om det behövs). Småkoka tills pastan är färdigkokt (tänk på att den fortsätter att tillagas hela tiden när den ligger i den varma såsen), dra av från värmen och rör ner den finrivna parmesanen, rör tills den är smält. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik, dekorera med lite basilika/bladpersilja och njut.

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_pasta-2-350x182

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s