Så få ingredienser men så mycket smak II

on

Kycklingfilé,  kapris, smör,  senap, hönsbuljong. Vad säger man, mer behövs inte …

WP_20160125_13_10_20_Pro

Ta fram kycklingfilén så den är rumsvarm, skär den i centimetertjocka skivor. Salta och peppra ordentligt runt om, krydda gärna med lite torkad oregano. Smörstek kapris ca 4-5 minuter på medelvärme (smöret blir lite brynt och det ger en härlig smak till kycklingen). Höj värmen, droppa i lite olivolja och bryn kycklingbitarna runt om för fin färg. Häll i ca 1/2 liter vatten och smula i en tärning med hönsbuljong. Ha i en matsked dijonsenap och rör om. Låt koka upp och ta sedan bort från värmen så kycklingen blir klar på eftervärmen. Lägg gärna över en bit folie. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med pasta och en massa finriven parmesan. Blir det något över så passar det finemang att värma upp med några deciliter grädde dagen efter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s