Ibland är det gott med potatis ochså

on

Sitter man fast i pastaträsket som jag gör så kan det ju vara intressant för smaklökarna att få prova potatis någon gång också. Och inte vilken potatis som helst. Bakpotatis. Tunt hyvlad. Nästan som chips. Fast godare.
Hyvlad bakpotatis II

Skölj och skrubba bakpotatisen ren men skala inte. Hyvla tunna skivor med osthyveln (vill du ha lite tjockare skivor så använd mandolin). Ta en stor skål och lägg i potatisskivorna. Vänd runt i rapsolja. Salta och peppra ordentligt med färskmalen svartpeppar. Krydda med torkad oregano och med pressad vitlök. Finriv massor av parmesan och vänd runt potatisen i det. Lägg i en ugnsfast form på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

Bakpotatis i ugn

Om du skivar lite tjockare skivor med mandolin så kan den stå inne lite längre i ugnen bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s