Är man inne i en kolhydratperiod så är man. Lite mejeriprodukter gör det bara godare …
Gratinerad bakpotatis med pecorino och västerbotten
(jag beräknar 1/2 bakpotatis per person då den är så mäktig)
Fyllning per 1/2 potatis
ca 1/2 dl crème fraiche
1 msk grädde
1 dl pecorino, finriven
1 tsk chiliflakes
Salt
Färskmalen svartpeppar
Ca 1/2 dl Västerbottenost, finriven
Stick små hål i potatisarna runt om och baka dom på gallret i mitten på ugnen på 225 grader till de är genombakade, ca 1 timme. Blanda under tiden fyllningen i en skål, cremefraiche, pecorino och grädde.
Dela potatisarna på ”längden”, låt ånga av lite. Gröp ur innehållet ner i en skål, var försiktig så du inte river hål i skalet. Mosa potatisen lätt, blanda med övriga ingredienser och smaka av. Fördela röran i potatisskalen, platta inte till det utan låt lite luft kunna komma emellan. Strö över Västerbottenosten och krydda med chiliflakes. Ställ halvorna i en ugnssäker form och gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, kolla så att röran är varm.