Ännu mer potatis

Är man inne i en kolhydratperiod så är man. Lite mejeriprodukter gör det bara godare …

Gratinerad bakpotatis III

Gratinerad bakpotatis med pecorino och västerbotten   
(jag beräknar 1/2 bakpotatis per person då den är så mäktig)

Fyllning per 1/2 potatis
ca 1/2  dl crème fraiche
1 msk grädde
1 dl pecorino, finriven
1 tsk chiliflakes
Salt
Färskmalen svartpeppar
Ca 1/2 dl Västerbottenost, finriven

Stick små hål i potatisarna runt om och baka dom på gallret i mitten på ugnen på 225 grader till de är genombakade, ca 1 timme.  Blanda under tiden fyllningen i en skål, cremefraiche, pecorino och grädde.
Dela potatisarna på ”längden”, låt ånga av lite. Gröp ur innehållet ner i en skål, var försiktig så du inte river hål i skalet. Mosa potatisen lätt, blanda med övriga ingredienser och smaka av.  Fördela röran i potatisskalen, platta inte till det utan låt lite luft kunna komma emellan. Strö över Västerbottenosten och krydda med chiliflakes. Ställ halvorna i en ugnssäker form och gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, kolla så att röran är varm.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s