Happy Friday with ”pigs in a blanket”

Prova dessa korvar i frasig smördeg som är underbart goda! Fredagsmysets bästa kompisar både för stora och små …

Pigs in blanket, färdiga

Kallas ”Pigs in a blanket”, kan varieras i oändlighet, är enkla att göra och passar perfekt till fredagsfesten!

Pigs in Blankets (Jag skriver inga mått men till en rulle smördeg passade det bra med 8 korvar). Det räcker med ca 1 msk tomatsås per korv, resten har man och dippar i, jalapeno tar man efter vilken styrka man tycker om.  

1 pkt smördeg
1 uppvispat ägg
8 korvar
Tomatsås
8 bitar lagrad Västerbotten
Jalapeno
Tabasco

Till dipp – skålar med aioli, tomatsås och jalapeno.

Ta en liten skål och vispa upp ägget tillsammans med 1 msk vatten. Ställ åt sidan. Skär korvarna halvägs igenom på längden, droppa i några droppar tabasco och lägg i en ostbit. Lägg åt sidan så länge. Kavla ut smördegen på mjölat bakbord och skär sedan i rektanglar eller fyrkanter så att det passar storleken på korven. Den ska inte täckas helt och behöver bara rullas runt så att den täcker korven och ev. fyllning. Lägg på ca 1 msk tomatsås och en jalapeno. Lägg på korven och vira runt smördegen, nyp fast i kanten så att den sitter kvar. Pensla smördegen med ägget och ställ in i kylen för att kyla ner, ca femton minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 15-20 minuter då det fått en fin färg och korven är klar. Låt stå några minuter och servera sedan tillsammans med aioli, jalapeno och tomatsås att dippa i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s