Kul och lärorik kväll med bästa ”sparbankarna” från Westra Wermlands Sparbank.
Denna kväll tema ”pasta & proteiner”, och vilka godsaker som kom fram …
Med ugnsbakade tomater, rosmarin och basilika kan festen starta!
Att låta bli färdigköpta marinader som bara är socker och salt kommer att ge dig en helt annan smak för råvaran! Här fina kycklingfiléer som bara saltats, pepprats och kryddats med herbes de Provence!
Fläskfilé (svensk) mår jättebra av att kryddas med massor av salt, färskmalen svartpeppar och torkad rosmarin. Sen vill den gärna smaksättas med worshestershiresauce och tabasco och lite god rapsolja innan den ska tillagas.
Kapris är en av de bästa smaksättarna du kan ha i köket.
Knaperstekt kapris tillsammans med en salami från fläsk blir en perfekt kompanjon till att smaksätta pastan!
Att ugnsbaka tomaterna med en massa örter, vitlök, chili, rostad paprika och vitvinsvinäger får fram alla smaker. Blanda med pastan så är du hemma …!