Älskade sparris

on

Dags att njuta av primörernas primör!

Sparris

Koka upp vatten med en nypa socker och lite salt. Bryt stjälken på sparrisen så att du får av den träiga nederdelen. Lägg i det kokande vattnet och koka ca 3 minuter. Häll av i durkslag och spola genast med iskallt vatten så att den svalnar (då behåller den den gröna, vackra färgen). Smält rikligt med smör i kastrullen (det får inte börja bubbla),  salta och peppra ordentligt, riv massor av basilikablad och lägg i smöret. Rör runt så att basilikan ger ifrån sig en massa smak, droppa i saft från färsk citron. Lägg sparrisen på tallrik och droppa över smöret och lägg på flagor av parmesan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s