Mer basilika till alla!

on

Här är hemmakockens bästa tips!
basilika III

 

Basilika är utan tvekan en fantastisk smaksättare och definitivt min  bästa kompis i köket! Såhär gör du för att få den att trivas extra bra och finnas hela sommaren – tänk på att de småkrukor du köper i affären är odlade väldigt snabbt och egentligen är framtagna för att konsumeras direkt. Men ta en topp från basilikan, ca 5-6 cm och sätt ner i lite vatten tills den bildat rötter (inom ett par dagar) och plantera i kruka (gärna lerkruka) så får du en finfin basilika som håller hela sommaren.

Basilika rötter

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s