… och till allt annat också!
Den här oljan är den bästa kompanjonen till grillade grönsaker, den lite skarpa smaken från kapris samspelar fint med syran från citronen och den lite ”mustiga” smaken från fonden.
Grilla hela salladsblad, ex. roman och lägg upp på tallrik med små tomater i som du sedan vänder runt i kaprisoljan … eller gör ett foliepaket med tomater, timjankvistar och fetaost som du vänder runt i oljan, grilla sedan så att osten börjar smälta …
1 dl extra virgin olivolja
4 msk kapris
2 msk kycklingfond
några repade kvistar timjan
Skalet och saften från ½ citron
Salt
Färskmalen svartpeppar
Blanda och rör runt, tryck till kaprisen lite så den släpper ifrån sig smak. Detta kan du gärna göra dagen innan du ska grilla, den blir bara bättre om den får stå ett tag så att smakerna sätter sig
Åh- vad gott det verkar! Ska jag absolut testa!