Rostad färskpotatis …

… kan man aldrig få nog av …

Färskpotatis rostad

Dessa görs i ugnen under tiden grillen står på. Beräkna att det tar ca 40 minuter (beroende på hur många personer du ska göra till förstås). Tänk på att det brukar gå åt ganska mycket …
Välj färskpotatis i samma storlekar så att de tillagas jämnt, skölj och lägg i ugnsform. Vänd runt i rapsolja och salta och peppra med färskmalen svartpeppar ordentligt (och då menar jag ordentligt, inga tsk här inte). Lägg i några krossade vitlöksklyftor. Krydda sedan med massor av torkad timjan och oregano. Lägg i några kvistar färsk timjan. Rosta i ugnen ca 20 minuter på 225 grader. Ta ut plåten och rör runt.  Sänk värmen till 200 grader och lägg på några klickar smör, rosta i ca 20 minuter till, de ska vara nästan lite ”brända”. Ta ut och låt svalna lite, vänd i en påse ruccola och riv över massor med parmesan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s