Pesto. Parmesan. Pecorino. Pinjenötter.

Gör din egen pesto. Ha i kylskåpet och använd till allt.

Pesto2 krukor basilika
50 g pinjenötter, rostade i torr panna
2 klyftor vitlök, finhackade
75 g Pecorino, finriven
50 g Parmesan, finriven
ca 2 dl olivolja
Flingsalt
Färskmalen svartpeppar

Lägg alla ingredienser utom olivoljan i en matberedare eller mixer och kör tills ingredienserna blandats. Droppa i olivoljan och kör mixern så att det blandas ordentligt. Låt stå några minuter och smaka av. Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s