Meatfree monday

Meatfree monday as always means pasta!!

pasta-getost

Kombinationen getost, pesto och parmesan får mig att bli lycklig … Visst finns det färdig pesto att köpa men gör din  egen, det blir så mycket godare!

Pasta med pesto, getost och parmesan
4 pers

Pasta Penne Rigate
ca 200 g haricot vertes
ca 120 g getost (gärna mer)
ca 2 dl basilikapesto
½-1 dl olivolja
Finriven parmesan
Salt
Färskmalen svartpeppar

Koka bönorna, spola direkt i iskallt vatten så blir bönorna krispiga och behåller sin gröna färg. Sätt åt sidan så länge. Koka pastan, tänk på att den ska vara knappt färdig, den ska ju röras runt i värmen igen. Häll av i durkslag. Spara lite av pastavattnet och använd i såsen, det är massor av stärkelse i som gör såsen lite tjockare! Rör ihop olja och pesto i kastrullen och ställ tillbaka på plattan på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Rör i getosten så att den börjar smälta och ha i bönorna, låt bli varmt, smaka av med salt och peppar igen. Vänd i pastan så att den blir varm och strö över lite av den rivna parmesanen. Servera genast, gärna med lite extra parmesan att riva över.

 Pesto
2 krukor basilika
50 g pinjenötter, rostade i torr panna
2 klyftor vitlök, finhackade
75 g Pecorino, finriven
50 g Parmesan, finriven
ca 2 dl olivolja
Flingsalt
Färskmalen svartpeppar

Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och kör tills ingredienserna blandats. Låt stå några minuter och smaka av. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet och häll av i durkslag (spara ett par dl av pastavattnet). Häll peston i kastrullen med en skvätt pastavatten. Låt bli varmt, rör runt pastan och servera genast.
applesalvia-pesto

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s