Helgens godaste gratäng

Potatisgratäng

 

Erkänner att jag använde ”färdig” gratäng från ICA när jag gjorde den sist. Visst är den till stor hjälp om man är lat och inte orkar skala och skiva potatisen men ”färdig” är kanske inte rätt ord att använda då den behöver en massa hjälp för att bli god, inte minst salt och peppar!
Lägg hälften av potatisen i en ugnsform, salta och peppra ordentligt med flingsalt och färskmalen svartpeppar. Finriv massor av pecorino och parmesan över, lägg gärna på några skivor mozzarella ochså. ”Tryck” till lite och lägg över resten av potatisen, ta gärna ett varv till med salt och peppar. Skiva rikligt med purjolök från den gröna delen och tryck ner den lite. Häll över ett par deciliter grädde och rör runt. Strössla över lite (eller mycket) riven stark, lagrad ost typ präst eller cheddar, grädda på 200 grader ca 10-15 min, avsluta på 250 grader grill ca 3-5 minuter. Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s