Nåväl, får man inga vårkänslor ute så får man skapa sina egna inne i köket!
Grillad kyckling med salami, kapris och rostade valnötter ca 4 personer
4 kycklingfiléer
100 g salami i tunna skivor
Spenat /Ruccola (eller mixsallad)
Chili, urkärnad och finhackad
2 msk kapris, avrunnen
100 g Valnötter
Olivolja
1 msk smör
Salt
Färskmalen svartpeppar
Worchestershire
Tabasco
Klappa in kycklingbitarna i salt, peppar och lite olivolja. Droppa över Worchestershire och lite tabasco. Ställ åt sidan en stund.
Rosta valnötterna i torr panna så de får lite färg (passa så de inte bränner).
Sätt en stekpanna på medelhög värme, ha i lite olivolja och fräs salami, chili och kapris några minuter. Ställ åt sidan.
Sätt en grillpanna (eller vanlig stekpanna) på hög värme, häll i lite olivolja och en klick smör. Stek kycklingen hastigt runt om för fin färg, ös kycklingen med skyn under tiden. Stäng av värmen, lägg till salamin, chili och kaprisen. Häll i en dryg dl. vatten, lägg på ett lock och låt stå och bli klart på eftervärmen, det tar ca 5 minuter och kycklingen ska ha en innertemperatur på 68 grader.
Lägg upp ruccola och spenat (eller annan sallad) på ett stort fat. Strö över de rostade valnötterna och toppa med kycklingen och salami, chili och kapris.
Servera genast, det är gott med en klick aioli till.